Çantat e rënda shkollore, deklarohet MAShTI

Tre kilogramë e 940 gramë është pesha mesatare e një çante qe një nxënës i klasës së parë duhet ta bartë çdo ditë për në shkollë.

Megjithatë, pesha e rëndë e çantave nuk është lajm i ri. Një problem i tillë ka vite që ka zënë rrënjë tek fëmijët, sidomos ata që ndjekin klasat fillestare të mësimit të ulët.

Sipas MAShTI-t, ky është një problem i kahmotshëm, por intervenimi i këtij institucioni deri më tani ka qenë vetëm në trajnimin dhe këshillimin e mësimdhënësve që të punojnë në lehtësimin

Leave a Reply

Your email address will not be published.