Çfarë Ndodh Kur Vendosni Qepë Në Çorape Ndërsa Flini

Disa njerëz e teprojnë dhe këmbëngulin se nuk do ta përdorin më kurrë një qepë, sepse ajo mbledh mikrobet dhe bakteret dhe më pas e hanë atë. Nuk jam i sigurt nëse kjo është e vërtetë apo jo, sepse një përqindje e njerëzve thonë se është e vërtetë, dhe disa pretendojnë të kundërtën!

Por ajo që di është se qepa piqet (oksidohet, piqet nga oksigjeni) në shtresën që qëndron e hapur kur i presim dhe ngrënia e ushqimit të oksiduar nuk është forma më e freskët dhe më e shëndetshme e atij ushqimi, duke hequr kështu shtresën para se të hamë. është një veprim i zgjuar për të shmangur ngrënien e mikrobeve ose baktereve nga shtresa e infektuar e qepës.

Epo, është shumë e thjeshtë, këtu janë dy hapat për të pastruar gjakun tuaj dhe për të vrarë mikrobet dhe bakteret.

Çfarë ndodh në të vërtetë kur flemë?

Leave a Reply

Your email address will not be published.