Gjilanasja, Doktoron Për Matematikë Në Universitetin E Cyrihut

Pas mbarimit të suksesshëm të studimeve master në Universitetin e njohur gjerman, Rheinische Friedrich – Wilhelms-Universität-Bonn, matematikanja gjilanase mori edhe titullin, doktor shkence në Universitetin e Cyrihut

Ndër shumë vajza dhe gra shqiptare që po tregohen të suksesshme në fusha të ndryshme në diasporë, është sigurisht edhe Genta Latifi, transmeton albinfo.ch.

Kësaj radhe, për dallim nga herët e tjera, Albinfo.ch ju sjell një storie suksesi që ka të bëjë me një vajzë shqiptare, e cila ka mbrojtur me sukses doktoraturën në lëndën e Matematikës. Ajo fitoi titullin doktor shkence e matemtikës në Universitetin e Cyrihut, me titull “Minimal and Integral presentations of gl_n Ëeb Categories, në drejtimin Representation Theory”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.