Hoxhë Zekerija Bajrami: Femra Nuk E Ka Obligim Që Rrogën T’ia Jap Burrit/ A Pajtoheni ?

Hoxhë Zekerja Bajrami në një intervistë të tij ka treguar edhe për rolin e gruas, nëse ka të drejtë të punoj dhe a duhet t’ia dorëzoj paratë burrit.

Sipas Kuranit femra mund të punojë nëse ka mundësi dhe pagën që merr nuk e ka për obligim që t’ia dorëzoj burrit dhe nuk ka të drejtë që ai t’ia kërkojë paratë.
“Femra i ka punët e veta në shtëpi, po kjo nuk do të thotë që ajo të mbyllet dhe të mos punojë. Por nese ka mundësi që të punojë, a zyrë, a privat, a puntore a qka bën dhe e merr rrogë, nuk e ka për obligim t’ia dorëzoje burrit. Nuk ka të drejtë burri t’i thotë nxjerri këtu paret që ke marrë rrogë,” u shpreh hoxha Zekerja Bajrami.

Leave a Reply

Your email address will not be published.