Ja Cduhet Te Besh Nese Infektohesh Me Linë E Majmunit

Personat që bien në kontakt me rastet e lisë së majmunëve duhet të izolohen për tre javë dhe të shmangin fëmijët, kanë këshilluar ekspertët e shëndetit.
Aktualisht janë 20 raste të konfirmuara në Mbretërinë e Bashkuar dhe ne te gjithe evropen Itali Greqi Spanje Gjermani.

Udhëzimi i ri nga Agjencia e Sigurisë Shëndetësore në Mbretërinë e Bashkuar (UKHSA) u ka kërkuar atyre që kanë pasur ‘kontakt të drejtpërdrejtë të pambrojtur ose kontakt mjedisor me rrezik të lartë’ të izolohen. Kjo do të përfshijë mungesën e udhëtimit, sigurimin e detajeve për gjurmimin e kontakteve dhe shmangien e kontaktit të drejtpërdrejtë me njerëz të imunosupresionuar, gratë shtatzëna dhe fëmijët nën 12 vjeç. Dr Susan Hopkins, këshilltare kryesore mjekësore për UKHSA, këtë fundjavë paralajmëroi se lija e majmunëve po përhapet përmes transmetimit në komunitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.