Kjo eshte arsyeja kryesor që gratë pasi kalojnë moshen 50 vjecare kanë shume probleme me kycet..!?

Gjymtyrët dhe kockat mund të kërcasin dhe të bëjnë zhurma teksa lëvizim.
Ato janë më të forta sidomos kur bëhet fjalë për gishtat, gjunjët, kyçet, qafën dhe pjesën e shpinës.

Studimet të cilave u referohemi ne thonë se 25 deri në 54 përqind e njerëzve në botë kërcasin gishtat rregullisht.

Kjo si pasojë e nervozizmit ose ndonjë tensioni të mundshëm.

Meshkujt janë ata që kërcasin më shumë gjymtyrët e tyre se femrat.

Kërcitja e kockave mund të ndodhë për arsye të ndryshme dhe shumë njerëz spekullojnë se bëhet fjalë për artritin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.