Kush Duhet Të Hedhë Më Shumë Lekë Në Dasmë: Familja E Dhëndrit Apo E Nuses? Shqiptarët Flasin

Tradita shqiptare kërkon nga dasmorët të hedhin lekë në dasmë, si shenjë kontributi për jetën e re që çifti nis. Por kush duhet të hedhë më shumë lekë në dasmë, familja e nuses apo e dhëndrit?

Kjo ishte tema e rubrikës Vox Pop me Enkin në emisionin “Ditë e Re” në ekranin e RTV Ora. Me sa duket shqiptarët duan që familja e dhëndrit të hedhë më shumë para në dasmë, sepse sipas tyre familja ka dhënë vajzën dhe kjo mjafton.
Ndërsa të tjerë thanë se kjo çështje varet nga mundësia financiare e familjeve, ai që ka më shumë të hedhë më shumë para. Përgjigjet e qytetarëve:

Leave a Reply

Your email address will not be published.