Mbani Rezerva Ushqimore”. Ministria E Shëndetësisë Apel Për Qytetarët:

Kategoritë më të rrezi kuara nga i ftohti janë:
Foshnjet/Të moshuarit/Të sëmurët kronikë. Kujdesuni në mënyrë të veçantë për këto kategori, të cilët janë më të rrezikuar nga temperaturat e ulëta të dimrit.

Si të kujdeseni për veten gjatë ditëve të ftohta: Siguroni ambient të ngrohtë e me temperaturë konstante në shtëpi dhe punë. Vishuni me veshje sa më të rehatshme të ngrohta, rezistente ndaj erës dhe shiut, kapele dhe doreza si dhe këpucë kundër ujit.

Konsumoni produktet e stinës në sasi të mjaftueshme. Ushqimi i siguron trupit energji dhe ngrohtësi në ditë të ftohta
Merrni masa paraprake për rastet e emergjencave. Është e rëndësishme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.