Putin Nuk Po Jep Shenja Se Do Ndalet/ Këto Janë Masat Që Europa Ka Marrë Kundër Tij

Ministrat e Jashtëm të Bashkimit Evropian kanë miratuar sanksionet e reja që shën jestrojnë presidentin rus, Vladimir Putin, dhe ministrin e Jashtëm rus, Sergei Lavrov, për pu shtimin e Ukrainës.

Putin dhe Lavrov do të jenë subjekt i ngrirjes së aseteve, si pjesë e një pakoje masive të sanksioneve, që liderët e BE-së janë pajtuar gjatë një samiti urgjent të mbajtur pas sulmit të Rusisë ndaj Ukrainës.

Shefi i diplomacisë së BE-së, Josep Borrell, tha se sanksionet do të shënjestrojnë të gjithë ata që kanë rol të rëndësishëm ekonomik në mbështetjen e regjimit të Putinit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.