TË GJITHË E KENI PARË KËTË LULE, POR ASNJËRI NUK E DINI SE AJO BËN MREKULLI

Luleradhiqja ose e njohur ndryshe me emrin shkencor Taraxacum officinale është një lule e egër që gjendet fushave.

Vetitë e saj janë të shumta edhe pse shpesh të panjohura apo të nënvlerësuara nga njerëzit.

Luleradhiqja është një bimë që pas tron mëlç inë dhe veshkat.

Me veti diuretike, pastruese, mineralizuese etj, luleradhiqja ndihmon për të luftuar dhimbjet e kokës, kolesterolin e lartë si dhe nxit tretjen.

Përdorimi:

Të gjithë pjesët e bimës janë të përdorshme.

Rrënjët e saj mund të përdoren për të nxitur djersitjen, për të pastruar or ganet e frymëmarrjes dhe gja kun apo për të shkrirë shtresat dhj amore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.