Vjen lajmi i MADH për emigrantët shqiptarë/ Kartë Blu, bashkim familjar: BE ka nevojë për punëtorë nga Shqipëria

Skema quhet Karta Blu dhe mori sot aprovimin e Paramentit Europian, duke i hapur kështu rrugën thithjes së profesionistëve të rinj nga jashtë BE për të jetuar dhe punuar në 27 vendet e unionit.
Bazuar në sistemin ‘Green Card’ të SHBA.-së, skema është krijuar për të adresuar kri zën demografike të Europës dhe mungesën e punëtorëve, duke joshur emigrantët e kualifikuar në Evropë

Eurodeputeti gjerman i qendrës së djathtë Ewa Klamt (EPP), i cili hartoi ra portin tha se kjo do t’i mundësonte BE-së të mos mbetet prapa konkurrentëve të saj si SHBA-a, Kanada dhe Australia. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published.